Ce inseamna un antrenor personal si cum te poate ajuta acesta?

November 29, 2019

Suntem de acord ca orice forma de miscare (in sala de fitness/aerobic, alergat, inot, etc.) este benefica organismului si binevenita la orice varsta.

 

Chiar daca accesul la informatie este acum aproape nelimitat, când nu vezi rezultate cu rutina ta curentă, un antrenor personal îți poate oferi ajutorul de care ai nevoie.

 

Un antrenor personal iti va personaliza antrenamentele, astfel incat sa obtii cat mai repede rezultatele dorite, fie ca se doreste diminuarea masei grase, tonifierea musculaturii sau hipertrofia musculara, identificandu-ti tipul somatic si tinand cont de eventualele restricii fizice impuse.  

 

Există o serie de motive pentru care oamenii lucrează cu antrenori personali. Unii își doresc un program individualizat, astfel încât să poată slăbi sau să se contureze, în timp ce alții doresc pur și simplu să fie monitorizati in ceea ce priveste efectuarea corecta a exercitiilor. Indiferent de categoria in care vă aflați, un antrenor personal poate fi acel ceva pentru a atinge în sfârșit obiectivele de fitness și/sau pierderea în greutate.

 

Urmatoarele motive ar trebui sa fie suficiente pentru a va determina sa va antrenati cu ajutorul unui antrenor personal.

 

   1. Nu vezi rezultate

 

Dacă ai depus un efort fizic constant de câteva săptămâni sau luni și nu pierzi în greutate sau nu iti atingi obiectivele, angajarea unui antrenor poate fi o alegere bună.

Acesta va evalua programul tău actual si va căuta modalități de a-ți schimba sau regla antrenamentele pentru a le face mai eficiente.

 

Este ușor să te faci pauze mai indelungate si/sau mai multe când ești singur, insa cand ai un antrenor, acesta te va provoca si te va ajuta să rămâi motivat să faci exercițiile.

Un antrenor te poate ajuta, de asemenea, să afli dacă obiectivele tale sunt realiste si ar putea lucra cu tine pentru a stabili obiective săptămânale și pentru a face check-in-ul regulat pentru a-ti vedea evolutia.

 

Multi oameni se concentrează pe cardio pentru a pierde în greutate, dar ai nevoie și de antrenament de forță și de antrenament de flexibilitate, iar un instructor te poate ghida ca acestea sa fie facute corect.

 

 

   2. Nu stii de unde sa incepi

 

Când te confrunți cu sarcina de a-ti configura un program complet de exerciții, te poti simți atât de copleșit încât renunti.

 

Antrenorii personali cunosc tot ceea ce intră într-un program complet si complex: cardio, antrenament pentru tonifiere și antrenament pentru flexibilitate. Mai apoi, toate aceste elementele iti vor fi detaliate in exercitii si încadrate într-un program saptamanal.